Чого потребує жінка під час вагітності?

Вагітна жінка дуже чутлива. 

Гадаю, ви не будете сперечатись з цим ствердження. Один нюх чого вартий.

Змінюється тіло.  А всередині росте нове життя – дитина.

 

Впродовж вагітності кожну жінку супроводжує безліч нових відчуттів, яких не було раніше.

щось тягне в животі,  нудота, яка може стати реакцією на будь-який запах, і самі ці запахи стають дуже відчутними, а ще всередині живе і рухається нова людина.

 

Вагітність також впливає на емоційний та психічний стан.

І якою б виваженою та сповненою здорового глузду ви не були в своєму звичайному житті, не хвилюйтесь, вагітність це виправить.

З’являться і сльози на рівному місці, без причин, і спонтанні покупки. Порада – зберігайте чеки, так ви зможете повернути непотрібні речі, які купили під дією емоцій.

 

І нажаль, ставлення до вагітності та пологів в сучасному суспільстві та медичних системах деяких країн таке, що розхитує ще більше і так нестабільний емоційний стан вагітної жінки.

 А тут ще і тіло додає емоцій: то там потягне, то в іншому місці заболить.

 

Потрібно віддати належне, є ряд країн, в яких медики спокійно ставляться до вагітних жінок, як до звичайних людей. Не навантажують їх зайвими оглядами та обстеженнями.

Але ж наші жінки звикли в Україні щотижня ходити до лікаря та здавати літр сечі та півлітра крові щотижня на різні аналізи.  Коли такі жінки приїжджають в іншу країну, де візит до акушерки раз на місяць, і майже ніяких аналізів. То логічно, що у людей таке недбале ставлення до вагітних викликає обурення.

 

І варто знати, що насправді, потрібно вагітній жінці.

 

Давайте разбираться:

 

  1. Спокій. 

Не залякувати безкінечними дослідженнями та моніторингом. Тому що одна тільки наявність спостереження вже викликає думки: ааа вагітність це так небезпечно. Я потребую цілодобового спостереження за станом мого здоров’я – певно, я нездорова.

 

  1. Адекватна інформація про вагітність та пологи.

 Не міфи, яких повно на форумах, в інтернеті статтях, а деколи і від медиків можна почути досить цікаві речі. На сторінці інстаграм мене є рубрика “Лікар від Бога”. Ми там збираємо перли медпрацівників, якими вони щедро діляться з жінками.

 

  1. Підтримка емоційна та інформаційна. 

Щоб жінка мала можливість звернутися до когось зі своїми страхами або занепокоєнням, та отримати підтримку та інформацію.

 

  1. Підтримка фізична. 

Перший і третій триместри вагітності подекуди супроводжуються втомою, а деколи і неможливістю фізично зробити деякі речі. 

Наприклад – нудота в першому триместрі може заважати в приготуванні їжі. А великий живіт, в третьому, заважає зав’язати шнурки на взутті.

Тож принести їжу або допомогти в хатній роботі – це хороша підтримка для вагітної жінки.

 

Всі ці речі допомагають жінці відчувати себе в безпеці, і це є головною умовою відключення думаючого мозку жінки – неокортексу.

Тому що пологами керує не він, а стародавній мозок, який відповідає за  всі рефлекси та інстинкти людини.

 

Так під час вагітності ми можемо суттєво допомогти пологам.